Αρχείο Νέων 2023

Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου

Ημερίδα «Ο δρόμος προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας: Η επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα ως ευκαιρία για την Ελλάδα»
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των μελών της Βουλής των Ελλήνων, της δημόσιας διοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, και φορέων της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τη διαδικασία επικαιροποίησης του ελληνικού ΕΣΕΚ, καθώς και η παρουσίαση του εργαλείου 2050 Pathways Explorer της CLIMACT που στόχο έχει τη διευκόλυνση της σύγκρισης διαφορετικών σεναρίων επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ICB Workshop on Chemical Biology: Drug and Biomarker Discovery, 23-25 November 2023
Ιn memory of Dr Michael Alexis
The Organising Committee welcomes you at the ICB Workshop on Chemical Biology: Drug and Biomarker Discovery on 23-25 November 2023 at the National Hellenic Research Foundation (NHRF) in Athens, Greece. The Workshop is organized by the Institute of Chemical Biology/NHRF in the context of the established series of workshops organised by ICB/NHRF as a forum for the discussion of recent advances in the field of Chemical Biology and Drug & Biomarker Discovery.
The topics of the Workshop include: Target identification and validation; Drug discovery and development; Omics-guided biomarkers in chemical biology; Therapeutic-Clinical approaches.

Agenda [pdf] | Information: chembiol2023[at]eie.gr

Περιβάλλον και Υγεία – ένας επιστημονικός γρίφος για παιδιά
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών θα συμμετάσχει ενεργά μέσω του Προέδρου του, Καθ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη που θα ανοίξει έναν ζωντανό διάλογο με τα παιδιά για το Περιβάλλον και την Υγεία, το Σάββατο 21/10 και ώρα 18:30-19:15, στη Σαντραπεία Σχολή (μεγάλη αίθουσα), με διαδραστικά παιχνίδια, σε μια προσπάθεια να γίνουν κατανοητές έννοιες καθοριστικές για την ποιότητα της καθημερινή μας ζωής και την επιβίωσή μας.

Φυσική Αττοδευτερολέπτων (Attosecond Physics): Πρωτοποριακή έρευνα στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στο πεδίο της Φυσικής που βραβεύτηκε με το Nobel Φυσικής 2023
Στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΘΦΧ/ΕΙΕ), τρεις Ομότιμοι Ερευνητές έχουν συμβάλει διαχρονικά, σε θεωρητική βάση, στο πεδίο της Φυσικής Αττοδευτερολέπτων (Attosecond Physics) που φέτος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής 2023.

Συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής σε θέματα Περιβαλλοντικής Υγείας
Σύναψη συμφωνιών συνεργασίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με τις τοξικολογικές επιστημονικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής και με 3 Πανεπιστήμια της Βραζιλίας σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας, αλλά και αντίστοιχα προγράμματα συνεργασίας σε επιμέρους θέματα με πανεπιστήμια του Τέξας και της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, προέκυψαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του Διευθυντή και Προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη στο συνέδριο των τοξικολόγων της Λατινικής Αμερικής. (Challenges of Toxicology facing environmental risks and human health September 26-29).

Συμμετοχή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην "Βραδιά του Ερευνητή" (29.09.2023)
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, άνοιξε τις πύλες του στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων και φιλοξένησε τη "Βραδιά του Ερευνητή", τη μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα (https://www.ntua.gr/ntuaren/) που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό επιστημονικό κόσμο. Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έκανε αισθητή την παρουσία του με δύο καινοτόμες δράσεις.

Συμμετοχή του ΕΙΕ στην 87η ΔΕΘ
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE), όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα δώσει δυναμικά το παρών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν από τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων σχεδόν σε όλη τη χώρα, δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το ΕΙΕ για την Κυριακή 10/09, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, με τίτλο "Περιβάλλον και Υγεία".

Νewsletter | Ιούνιος - Αύγουστος 2023
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

1ο Ενημερωτικό Δελτίο της Κοινής Δράσης JANE “EU Joint Action on Networks of Expertise”
Tο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE) συμμετέχει στην υλοποίηση της Κοινής Δράσης “EU Joint Action on Networks of Expertise”. Mέσα σε ένα διάστημα 2 ετών, το JANE στοχεύει στη δημιουργία επτά νέων Δικτύων Εμπειρογνωμοσύνης (Networks of Expertise: NoEs) στον τομέα του καρκίνου, ικανών να λειτουργούν αποτελεσματικά, αξιοποιώντας προηγούμενες και τρέχουσες εμπειρίες δικτύωσης της ΕΕ και βρίσκοντας λύσεις που έχουν τις ρίζες τους στην ευρωπαϊκή ογκολογική κοινότητα.
1ο Ενημερωτικό Δελτίο | Ενημερωτικό Φυλλαδιο [pdf] | Iστοσελίδα έργου: https://jane-project.eu

Νέα έκδοση Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ)
ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ. La monnaie grecque entre guerre et commerce. Mélanges de numismatique, d’épigraphie et d’histoire offerts à Olivier Picard || Greek Coinage between War and Trade. Papers on Numismatics, Epigraphy and History Offered to Olivier Picard, ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ 85, Εvangéline Markou, Sélénè E. Psôma (eds), Athènes 2023.

Ψήφισμα για την απώλεια του Δρ. Μιχάλη Αλέξη, ομότιμου ερευνητή του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Προκήρυξη 12 θέσεων για την εισαγωγή πτυχιούχων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία". Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ με email:oncology@med.uoc.gr.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 18.09.2023.

Η Δρ. Νίκη Χονδρογιάννη (ΙΧΒ/ΕΙΕ) έλαβε το βραβείο «The Leopold Flohé Redox Pioneer Young Investigator Award 2023»
Η Δρ. Νίκη Χονδρογιάννη (Διευθύντρια Ερευνών ΙΧΒ/ΕΙΕ) προτάθηκε και επιλέχθηκε από διεθνή επιστημονική επιτροπή κι έλαβε το βραβείο «The Leopold Flohé Redox Pioneer Young Investigator Award 2023». Το βραβείο αυτό αποτελεί τιμητική αναγνώριση νέων ερευνητών με ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα για τη συνεισφορά τους στο πεδίο των Ελευθέρων Ριζών και του Οξειδωτικού Στρες.

Ενάλια Αρχαιολογική Έρευνα Κάσου 2022-2023 | Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας
Στο πλαίσιο νέου τριετούς ερευνητικού προγράμματος (2022-2024) προγραμματίζεται να συνεχιστεί για πέμπτο έτος η Ενάλια Αρχαιολογική Έρευνα στην Κάσο τον Οκτώβριο του 2023. Η έρευνα διεξάγεται με τη συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ και του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Υ. Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου), υπό τη διεύθυνση των αρχαιολόγων Διονύσιου Ευαγγελιστή (ΕΕΑ) και της Ξανθής Αργύρη (ΙΙΕ/ ΕΙΕ).

Νewsletter | Φεβρουάριος - Μάιος 2023
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Δελτίο Τύπου | «Περί τεχνητής και φυσικής νοημοσύνης»
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής έχουν την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν τον κορυφαίο επιστήμονα Χρίστο Παπαδημητρίου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30 στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας».

H Βιβλιοθήκη, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού «Κ.Θ. Δημαράς» επαναλειτουργεί για το κοινό
Η Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες του εμβληματικού αναγνωστηρίου της στο κοινό.
Το ωράριο λειτουργίας του Αναγνωστηρίου και εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 15:30.
Στον ιστότοπο της βιβλιοθήκης μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τα στοιχεία επικοινωνίας, τις νεοαποκτηθείσες συνδρομές και υλικό, καθώς και για άλλες βιβλιοθηκονομικές και πληροφοριακές δράσεις.

Κοινή Δράση JANE “EU Joint Action on Networks of Expertise”
Tο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE) συμμετέχει στην υλοποίηση της Κοινής Δράσης “EU Joint Action on Networks of Expertise”. Mέσα σε ένα διάστημα 2 ετών, το JANE στοχεύει στη δημιουργία επτά νέων Δικτύων Εμπειρογνωμοσύνης (Networks of Expertise: NoEs) στον τομέα του καρκίνου, ικανών να λειτουργούν αποτελεσματικά, αξιοποιώντας προηγούμενες και τρέχουσες εμπειρίες δικτύωσης της ΕΕ και βρίσκοντας λύσεις που έχουν τις ρίζες τους στην ευρωπαϊκή ογκολογική κοινότητα. Η δικτύωση για την υγειονομική περίθαλψη μπορεί να είναι προνομιακό χαρακτηριστικό της ΕΕ, εφόσον παρέχει τη δυνατότητα στόχευσης στην υγεία μισού εκατομμυρίου πολιτών με άκρως συντονισμένο τρόπο. Το έργο συντονίζεται από το Fondatione IRCCS, Istituto Nazionale dei Tumori, Italy. Συμμετέχουν 16 ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούνται από 20 εταίρους και 16 συνδεδεμένους οργανισμούς και χρηματοδοτείται από την European Health and Digital Executive Agency, EU4Health Programme (Grant agreement:101075328).
Πληροφορίες έργου [pdf] | Iστοσελίδα έργου: https://jane-project.eu

Δελτίο Τύπου | Η τοιχογραφία με το κυνήγι από τον Βασιλικό Τάφο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές (Βεργίνα): Μελέτη του αρχαίου χρώματος με σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής.
Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας

Από τις 8 μέχρι τις 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών (μνημείο UNESCO) η πρώτη φάση της διεπιστημονικής, μη καταστροφικής μελέτης της τοιχογραφίας με παράσταση κυνηγιού που κοσμεί τη ζωφόρο της πρόσοψης του τάφου του Φιλίππου Β΄. Η μελέτη εντάσσεται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ReVis, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (M.Sc. in Bioentrepreneurship), για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24
Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (M.Sc. in Bioentrepreneurship). Θα λειτουργήσουν δύο (2) τμήματα, ένα στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα και ένα στις εγκαταστάσεις του ΕΙΕ, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στην Αθήνα.
Αιτήσεις υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι πλήρωσης θέσεων ή το αργότερο μέχρι 7 Ιουλίου 2023. Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε τριάντα (30) άτομα. Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Εκδήλωση "H Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: η αρχική σύλληψη, η επανέναρξη λειτουργίας και η στόχευση για το μέλλον"
O Διευθυντής και Πρόεδρος του Δ.Σ., Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού «Κ.Θ. Δημαράς» την Τετάρτη 03 Μαΐου 2023 - Ώρα έναρξης: 18:00
Πρόγραμμα [pdf]

Ανάπτυξη δύο καινοτόμων χημικών ουσιών για την προστασία από τον κορονοϊό SARS-CoV-2
Η διεπιστημονική ομάδα που συγκροτήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους συνεργάτες τους ανέπτυξε δύο νέες χημικές ουσίες που προστατεύουν από τη μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Ε.Ι.Ε για την απώλεια του Ίωνα Σιώτη
Το Δ.Σ. του ΕΙΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για τον θάνατο του Ίωνα Σιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές Απριλίου του '23. Ο Ίων Σιώτης, διετέλεσε διευθυντής ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και Πρόεδρος Δ.Σ.-Διευθυντής ΕΙΕ κατά την περίοδο 20.5.1998-20.5.2003, προσφέροντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στη διοικητική και οικονομική ανάπτυξη του Ιδρύματος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Twin4Promis “Twinning for Excellence in Research, Training and Innovation in Protein Misfolding Diseases”
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών συντονίζει το χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Έργο “Twinning for Excellence in Research, Training and Innovation in Protein Misfolding Diseases” (Ακρωνύμιο: Twin4Promis) που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου κόμβου αριστείας στην έρευνα, την εκπαίδευση νέων ερευνητών και την καινοτομία σε επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με ασθένειες προβληματικής αναδίπλωσης πρωτεϊνών, όπως η Νόσος Alzheimer, η πλάγια μυοτροφική σκλήρυνση και η παχυασαρκία. Στις 23.03.2023, πραγματοποιήθηκε στο ΕΙΕ η Εναρκτήρια Συνάντηση του Twin4Promis και ένα Επιστημονικό Συμπόσιο γνωριμίας της επιστημονικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας με το Έργο.
Πρόγραμμα [pdf] | Ενημερωτικό υλικό [pdf]

4ο Θερινό Σχολείο «Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική»
Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) ανακοινώνει τη διοργάνωση και φιλοξενία του τέταρτου Θερινού Σχολείου «Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική», κατά το διάστημα 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2023.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 31.03.2023 (23.59 EEST)

Οδηγός δομημένης μεταφοράς γνώσεων στο Δημόσιο Τομέα για υπαλλήλους που αποχωρούν

 

 

Εκδηλώσεις - Συνέδρια - Σεμινάρια - Διαλέξεις

Ιανουάριος 2023

 

Φεβρουάριος 2023

 

Μάρτιος 2023

 

Απρίλιος 2023

 

Μάιος 2023

 

Ιούνιος 2023

 

Ιούλιος 2023

 • 13
  Ιουλίου
  2023

  Twin4Promis - Workshop on Science Communication
  Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στην επικοινωνία της επιστήμης και την απόκτηση βασικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων όσον αφορά την επικοινωνία των ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό είτε απευθείας, είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω των social media. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερευνητές του ΕΙΕ, στην ευρύτερη ερευνητική κοινότητα αλλά και σε φοιτητές. Διοργνώνεται στο πλαίσιο του έργου “Twinning for Excellence in Research, Training and Innovation in Protein Misfolding Diseases - Twin4Promis” (Κωδ. Συμβολαίου: 101079363) της Δράσης HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03.

  Εισηγήτρια: Δρ. Βασιλική Μιχοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνιακής Διαχείρισης του έργου Twin4Promis, Βιολόγος-δημοσιογράφος της επιστήμης.
  10:00-14:00 // ΕΙΕ, Αμφιθέατρο "Λεωνίδα6ς Ζέρβας, Ισόγειο

  Workshop Poster [pdf] | Φόρμα Εγγραφής [docx]

 

Σεπτέμβριος 2023

 

Οκτώβριος 2023

 

Νοέμβριος 2023

 

Δεκέμβριος 2023

 

Νέα από τα Ινστιτούτα

Το βραβείο "Αυρηλία Κομνηνού" της Ακαδημίας Αθηνών για το 2022 απονεμήθηκε στην Αναστασία Γιαγκάκη, Διευθύντρια Ερευνών ΙΙΕ/ΕΙΕ
Το Βραβείο «Αυρηλία Κομνηνού» της Τάξεως Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στην Αναστασία Γιαγκάκη, Διευθύντρια Ερευνών του Τομέα Βυζαντινών Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, για τη μελέτη της με τίτλο: «‘Speaking Ceramics’: The Bacini as Containers of Hidden Messages and Expressions of Memory».

Ερευνητικό έργο PhoRTnano (ΑΤΤΡ4-0321281) "Φωτοκαταλυτικοί αντιδραστήρες καθαρισμού υδάτων και υγρών αποβλήτων με ακινητοποιημένους φωτοκαταλύτες σε μικρο/νανομορφοποιημένες επιφάνειες"
Το αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη αντιδραστήρων χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης για τον καθαρισμό υγρών αποβλήτων και υδάτων μέσω της αποδόμησης οργανικών ρύπων, βασισμένων σε καινοτόμα, ακινητοποιημένα φωτοκαταλυτικά υλικά και επιστρώσεις που θα αναπτυχθούν και θα αξιολογηθούν ως προς τη φωτοκαταλυτική τους δραστικότητα.

Τα μικρά πολυδύναμα μόρια που υψώνουν τείχος στην Alzheimer
Η ομάδα Φαρμακευτικής Χημείας του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας του ΕΙΕ, συμμετέχει στο πρωτοπόρο χρηματοδοτούμενο έργο "DINNESMIN" για την ανάπτυξη συνθετικών μορίων που μιμούνται τις ενδογενείς νευροτροφίνες και αποτελούν ανάσα ζωής για τη νόσο του ALZHEIMER. Διαβάστε το σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Το Βήμα".