Αρχείο Νέων 2022

Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου

3ο Επιστημονικό Συμπόσιο από το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα για την Ολιστική Προσέγγιση Θεραπείας του Καρκίνου
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 3ο επιστημονικό συμπόσιο που διοργάνωσε το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στην Αθήνα (ΑCCC - Athens Comprehensive Cancer Center) στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2022, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), με κεντρικό θέμα συζήτησης την ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου.

Νewsletter | Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2022
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2022-2024)
Με στόχο την εξάλειψη διαφοροποιήσεων/διακρίσεων έμφυλου χαρακτήρα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ενέκρινε και υιοθέτησε Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2022-2024).

Συμμετοχή του ΕΙΕ στην 86η ΔΕΘ

Κώδικας Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα

Δημοσίευση του Διετούς Απολογισμού 2020-21 του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ)

Νewsletter | Μάιος - Ιούνιος 2022
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (M.Sc. in Bioentrepreneurship), για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23
Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (M.Sc. in Bioentrepreneurship). Θα λειτουργήσουν δύο (2) τμήματα, ένα στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα και ένα στις εγκαταστάσεις του ΕΙΕ, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στην Αθήνα.
Αιτήσεις υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι πλήρωσης θέσεων ή το αργότερο μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Εισαγωγή πτυχιούχων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ογκολογία: Από την Ογκογένεση έως τη Θεραπεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΠΜΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ 2022-23

ΠΑΡΑΤΑΣΗ υποβολής αιτήσεων έως 11.09.2022

Νewsletter | Μάρτιος - Απρίλιος 2022
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

Νewsletter | Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2022
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter του ΕΙΕ ή εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα μας.

 

 

Εκδηλώσεις - Συνέδρια - Σεμινάρια - Διαλέξεις

Ιανουάριος 2022

 

Φεβρουάριος 2022

 

Μάρτιος 2022

 

Απρίλιος 2022

 

Μάιος 2022

 

Ιούνιος 2022

 

Σεπτέμβριος 2022

 

Οκτώβριος 2022

 

Νοέμβριος 2022

 

Δεκέμβριος 2022

 

Νέα από τα Ινστιτούτα

Βράβευση της καλύτερης δημοσίευσης του ΙΧΒ/ΕΙΕ για το 2021
Η  πρωτότυπη δημοσίευση High efficiency blue organic light-emitting diodes with below-bandgap electroluminescence. Nat. Commun. 12, με συμμετοχή του Ερευνητή  ΙΧΒ, Δρ. Χ. Χώχου ως συνυπεύθυνου αλληλογραφίας, έχει το μεγαλύτερο impact factor και SNIP και βραβεύεται με εύφημο μνεία.

Η Διευθύντρια του ΙΙΕ/ΕΙΕ, Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου, εγκαινίασε σειρά ετήσιων διαλέξεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα
Η διάλεξη της με θέμα: «ΤΑ ΕΛΗΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ 1774-1914» πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2021 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας. [Βίντεο]

Yποτροφία ΕΛ.ΙΔ.Ε.K για τον υποψήφιο διδάκτορα του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ Γιώργο Χατζηγιαννάκη
Ο υποψήφιος διδάκτωρ Γιώργος Χατζηγιαννάκης, που εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο ΙΘΦΧ/ΕΙΕ υπό την επίβλεψη της Κύριας Ερευνήτριας Δρ. Μαρίας Κάνδυλα, έλαβε υποτροφία από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ, στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης Υποτροφιών ΕΛΙΔΕΚ για Υποψήφιους/-ες Διδάκτορες. Η διδακτορική του διατριβή έχει τίτλο «Ανάπτυξη μικρο/νανοδομημένων ηλεκτρονικών/οπτοηλεκτρονικών διατάξεων με μεθόδους κατεργασίας laser» και στοχεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών και οπτοηλεκτρονικών διατάξεων (φωτοανιχνευτές, LEDs) με προηγμένα χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας μεθόδους κατεργασίας laser με παραδοσιακά και αναδυόμενα υλικά.

Προσκεκλημένη ομιλία από τον Διευθυντή Ερευνών του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ Δρ. Σ. Πίσπα
Ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ Δρ. Στέργιος Πίσπας παρουσίασε προσκεκλημένη ομιλία με τίτλο "Responsive copolymers by RAFT polymerization as building blocks for constructing self-assembled bio-hybrid nanostructures", στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου International Conference on Progress in Organic and Macromolecular Compounds, 28th Edition, Iasi, Romania (7-9 Οκτωβρίου, 2021). Στην ομιλία παρουσιάστηκαν τα πρόσφατα αποτελέσματα της ομάδας πολυμερών του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ στον σχεδιασμό και στη σύνθεση καινοτόμων αποκρινόμενων συμπολυμερών κατά συστάδες καθώς και οι εφαρμογές τους στην παρασκευή βιο-υβριδικών νανοδομών από συνθετικά συμπολυμερή και βιομακρομόρια, με σκοπό τη μεταφορά και αποδέσμευση θεραπευτικών RNAs, DNAs και πρωτεϊνών.

«ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» Β' ΚΥΚΛΟΣ | ΒΙΟΚΑΡΕΤΡΑ
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών συμμετέχει στο ερευνητικό έργο ΒΙΟΚΑΡΕΤΡΑ "Προσδιορισμός γονιδιωματικών και μεταγραφωματικών προγνωστικών βιο-υπογραφών στον καρκίνο κεφαλής τραχήλου". Το έργο ΒΙΟΚΑΡΕΤΡΑ εμπίπτει στο πλαίσιο της μεταφραστικής έρευνας που στόχο έχει την ανεύρεση και επικύρωση προγνωστικών και προβλεπτικών βιοδεικτών στον καρκίνο κεφαλής τραχήλου.

Ολοκλήρωση του πρώτου ψηφιακού χάρτη της Ελλάδας εντός των διοικητικών ορίων του 1940
Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Βάση δεδομένων γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45» και στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), του Πανεπιστημίου του Osnabrück και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), δημιουργείται ο πρώτος ψηφιακός χάρτης της Ελλάδας εντός των διοικητικών ορίων του 1940.

Δελτίο τύπου | Press Release | Pressemitteilung